Over Beekman B.V.

Beekman is een professioneel familiebedrijf. Dit zorgt voor een hechte relatie met onze klanten en leveranciers. Innovatie en kwaliteit vinden we belangrijk en we besteden veel aandacht aan een goede sfeer binnen ons bedrijf. We hebben de oplossingen voor vraagstukken tussen de fabrikant, winkeliers en eindgebruikers. Hier voegen we op verschillende manieren service aan toe, waardoor we veel meer doen dan alleen in- en verkoop. Dit betekent dat we voortdurend mee bewegen met de markt en vroegtijdig inspelen op de veranderende behoeften van de klant. Zolang we die gaten vinden en op blijven vullen, kunnen we meerwaarde creëren. Wij gaan voor een win-win situatie waar de consument, de winkelier, de leverancier én wij blij van worden.

Van klassieke groothandel naar totaalpartner
Teun Beekman richtte in 1969 het gelijknamige bedrijf Beekman op. De wasmachine deed massaal haar intrede en Teun speelde hier handig op in door in een straal rond Apeldoorn aansluitmaterialen en onderdelen te leveren. Zoon Jos, algemeen directeur bij Beekman B.V. sinds 1999, blikt terug: "Prijslijsten werden nog met een typemachine gemaakt. Begin jaren 90 brachten we onze eerste gedrukte fotocatalogi uit. Boekwerken die vele klanten van ons zich nog kunnen herinneren. Het bedrijf groeide en kon inmiddels heel Nederland beleveren. Ook wisten wij de consument en retailer nóg beter te bedienen door nauwer samen te werken met fabrikanten, leveranciers en importeurs. De fotocatalogi maakten plaats voor cd’s, dvd’s en later blu-ray discs". Een grote mijlpaal was de lancering van beekman.nl met technische tekeningen in 1996. “We proberen altijd de nieuwste technieken in te zetten om de vraag van onze relaties te kunnen beantwoorden. Inmiddels hebben we zoveel data rondom ons assortiment dat het alleen online weergegeven kan worden”, aldus Jos. Met die groei is er regelmatig nieuwe huisvesting nodig geweest. In 2016 is het pand aan de Weegschaalstraat uitgebreid met 3600 m² en voorzien van een gerobotiseerd magazijnsysteem Autostore.

One-stop-shop
Vanuit ons moderne distributiecentrum in Apeldoorn voorzien wij onze klanten dagelijks van nieuwe voorraden. Voor alle apparatuur waar een stekker aan zit en meer, ongeacht het merk, hebben wij de losse onderdelen en accessoires in ons assortiment. Door onze one-stop-shop formule kunnen klanten voor het complete pakket reparatieonderdelen bij ons terecht. Het voordeel voor onze klanten is dat zij maar met één bestelsysteem te maken hebben, één verzamelfactuur ontvangen en maar één vervoerder aan de deur krijgen. We zetten ons graag in om onze meerwaarde voor de fabrikant en onze diverse klantengroepen te vergroten. Dit doen we door snelle leveringen, meedenken over oplossingen en het (digitaal) beschikbaar stellen van informatie.

Bovendien zijn we makkelijk bereikbaar. Tijdens kantooruren zijn er altijd experts aanwezig, bij wie vraagstukken neergelegd kunnen worden. Via de website zijn we 24/7 bereikbaar voor bestellingen en het zoeken van informatie of tekeningen. Bestellingen die voor 18.00 uur bij ons binnen zijn, worden dezelfde dag verstuurd.

Merken

Beekman B.V. is specialist in originele onderdelen van de beste merken. Wij zijn officieel distributeur van de volgende merken.

Klein huishoudelijk, keukenapparatuur

Mobiel/Tablet

Accessoires-onderhoud voor klein huishoudelijk

Persoonlijke verzorging