Hoe installeer ik mijn barcode scanner?

Beekman scanner

Handleiding Beekman barcode scanner tool voor Opticon OPN2001 barcode scanner

Inhoud:

• Scanner (lxbxh = 6cm x 3cm x 1,5cm)
  • Koord
  • USB-kabel

Voordelen:

1. Minder NEE-verkopen door bestelgemak.
  2. Vergeten te bestellen door tijdgebrek is niet meer nodig.
  3. Iedereen kan het doen.
  4. Tijd besparing, je bent zo klaar.
  5. Foutloos bestellen.

Voor wie bestemd:

1. Winkelpersoneel -> Producten aan de rekken/op de schappen scannen.
  2. Monteurs -> Producten die je gebruikt hebt tijdens bezoek scannen.
  3. Iedereen die bij Beekman besteld.

Download en installeer de gratis software via onderstaande link voordat de Beekman barcode scanner tool gebruikt wordt:

Download Opticon OPN2001 USB driver

Download Beekman Barcode Tool

Handleiding voor de opticon OPN2001

Handleiding set up Windows

Handleiding gebruik opticon

De scanner wordt opgeladen via de USB-kabel zodra deze is aangesloten op de computer. Wij adviseren om de scanner na gebruik aan de USB-kabel te laten.

Ga als volgt te werk:

1. Scan de producten
  2. Sluit scanner aan via de USB-kabel. Alle gegevens op de scanner worden naar de computer/website/BIS gestuurd.
  3. De order wordt standaard automatisch naar de Beekman website gestuurd. Herhaal punt 3 tot 5 voor iedere nieuw te sturen order.
  4. Wil je iets veranderen of opnieuw uitvoeren dan kun je de software opstarten. Ga op het scanner icoon staan en klik 2 x op de linker muisknop (zie afbeelding 2 op volgende pagina)
  5. Pas eventueel de aantallen in de bestelling aan.

Uitzondering: De barcode software werkt niet op BIS-light, gebruik dan;

1. Beekman internetsite (www.beekman.nl)
  2. BIS-professional.

Keuze mogelijkheid:

1. scan artikel 1x en wijzig daarna het aantal in de order
  2. scan artikel zo vaak als je het wilt bestellen. (Op Internet en BIS wordt automatisch opgeteld)

Tips ter voorbereiding:

1. schappen voorzien van een barcode label
  2. laatste artikel voorzien van kaart met een barcode label

Beekman scanner afbeelding 1
Afbeelding 1: internet (order die gescand is)

Schema overzicht

Beekman scanner schema overzicht

Inloggen:

• Als uw gebruik maakt van de Beekman internet site (www.beekman.nl) bent u gewoonlijk ingelogd.
  • Bij het aansluiten van de scanner wordt de order gelijk verwerkt en ziet u order regels, aantal, voorraad en uw prijs voor dat aantal.
  • Bent u niet ingelogd en u heeft de order verwerkt, dan kunt u alsnog inloggen.
  • De voorraad en uw prijs wordt dan getoond.
  • De gescande order regels worden toegevoegd aan de openstaande order.

Beekman scanner afbeelding 2
Afbeelding 2: icoon van de scanner staat rechts onder op uw scherm.

Beekman scanner afbeelding 3
Afbeelding 3: Beekman Scanner Tool software voor de OPN-2001 scanner

De USB communicatie poort wordt automatisch herkent. U kunt meerdere poorten gebruiken.

1. automatisch verbinden zodra u de scanner op de kabel aansluit ja/nee.
  2. de actie kunt u aanpassen.
    - stuur naar Beekman website
    - stuur naar BIS
  3. als u het opnieuw wilt versturen kunt u “opnieuw verwerken” kiezen.
  4. geschiedenis, zo kunt u gescande producten selecteren en nogmaals verwerken.
  5. artikelen samenvoegen ja/nee (aantallen worden opgeteld).

Beekman scanner afbeelding 4
Afbeelding 4: BIS (order die gescand is)

Beekman scanner afbeelding 5
Afbeelding 5: BIS – fotoboek uitdraai met barcode - de scanner gebruiken om te bestellen.

Beekman scanner afbeelding 6
Afbeelding 6

Beekman scanner afbeelding 7
Afbeelding 7

Afbeelding 6 en 7: Maak verschillende soorten schappen kaarten met BIS om bestellen eenvoudiger te maken.

Beekman scanner afbeelding 8
Afbeelding 8:

Gebruik de scanner om m.b.v. van BIS te inventariseren. Als de gescande artikelen in BIS staan, wijzig dan de bestelling naar offerte. Wij adviseren u om de voorraad inventarisatie in deelgebieden van de winkel/auto op te splitsen. Dit is ook voor u zelf overzichtelijk. De huidige inkoopprijs wordt gebruikt.

Extra informatie

Barcodes die wel herkent en wel verwerkt worden:

De Beekman barcode = Type EAN128.
Deze bestaat uit Beekman artikelnummer (8-cijfers) + Inhoud (3-cijfers).

EAN barcode = Type EAN13
Dit is “supermarkt barcode” bestaat uit 13 cijfers nummer, verwijst naar Beekman artikelnummer
+ inhoud.
Bijvoorbeeld: 7316577758644 (SKF – kogellager, 1 stuk) zie afbeelding 10.

Beekman scanner afbeelding 10
Afbeelding 10

Barcodes die wel herkent en niet verwerkt worden:

Bij merken zoals Electrolux, Bosch/Siemens, Whirlpool etc. wordt het origineel nummer afgedrukt op het etiket. Deze kunt u echter niet gebruiken voor order invoer bij Beekman omdat in de barcode alleen een nummer en geen leverancier naam staat. Daarnaast wordt in de barcode nog al eens een voorvoegsel of toevoeging gebruikt die niet correspondeert met het geprinte onderdeelnummer. Zie afbeelding 11 tm 15.

Beekman scanner afbeelding 11
Afbeelding 11

Beekman scanner afbeelding 12
Afbeelding 12

Beekman scanner afbeelding 13
Afbeelding 13

Beekman scanner afbeelding 14
Afbeelding 14

Beekman scanner afbeelding 15
Afbeelding 15

Terug